[SL] Comunicat de presa

Asociatia pentru Consolidarea Societatii Civile – Valea Jiului (ACSCVJ) impreuna cu Societatea Nationala de Crucea Rosie filiala Petrosani si Directia Judeteana de Tineret Hunedoara in parteneriat cu Asociatia Maica Precista si Consiliul Judetean al Elevilor deruleaza in perioada 15 martie – 15 mai proiectul cu titlul “Sezonul legalitatii”.

Scopul proiectului este formarea unei atitudini de respingere fata de crima organizata si in mod special fata de fenomenul coruptiei, a tinerilor cu varsta cuprinsa intre 14-30 de ani. Activitatile proiectului vor consta in organizarea unui concurs de eseuri si creatie artistica pe tema “Coruptia. Efecte si metode de combatere” si crearea unor fluturasi, pe aceasi tema, ce vor fi amplasati in institutiile publice. Concursul va fi lansat in data de 15 martie, urmand ca lucrarile sa poata fi depuse pana la data de 15 aprilie. Toate lucrarile vor fi prezentate pe site-ul ACSCVJ. Premierea se va face in data de 29 aprilie in cadrul mesei rotunde finale, pe tema “Coruptia. Efecte si metode de combatere”, la care va participa si un delegat FLARE.

Evenimentele ce vor avea loc la nivel local fac parte din prima campanie europeana derulata de catre organizatiile membre a retelei internationale, pentru lupta impotriva crimei organizate, FLARE (Freedom, Legality and Rights in Europe).

Campania este implementata in 30 de tari printre care si Romania. Membrii retelei FLARE, in care vor avea loc diferite evenimente, reprezinta tari din Europa, bazinul Mediteranean, Rusia, Caucauz si zona Balcanica.

Scopul FLARE e de a face lupta impotriva crimei organizate transnationale principala preocupare a tarilor europene. FLARE promoveaza Parlamentului European o declaratie prin care se are in vedere proclamarea zilei de 21 martie ca “Ziua europeana in memoria victimelor crimei organizate”, oferirea de suport organizatiilor societatii civile in lupta impotriva crimei organizate si cere Comisiei si Consiliului Europei sa legifereze pentru refolosirea in scopuri sociale a proprietatiilor si a bunurilor confiscate de la organizatiile criminale internationale.

Primele evenimente ale campaniei europene “Sezonul legalitatii” vor avea loc in Napoli, Strasbourg si Bari incepand cu 21 martie. La aceste prime evenimente va participa si o persoana delegata de catre ACSCVJ.

Mai multe informatii despre “Sezonul legalitatii” si despre reteaua internationala FLARE pot fi gasite la urmatoarele adrese de internet:

http://acscvj.org
https://acscvj.wordpress.com
http://flarenetwork.org

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s