Prima intalnire „Break the chain!”

Proiectul Break the chain!

Traficul de fiinte umane este o realitate la care putini se gandesc, dar care se desfasoara in jurul nostru zilnic si care inregistreaza cifre in ascensiune.

In perioada 24-30 noiembrie 2014 la Deva , 30 de tineri din 7 tari, reprezentanti a diverse organizatii neguvernamentale din Romania, Georgia, Italia, Republica Moldova, Suedia, Turcia si Ucraina au participat o saptamana la actiuni de educatie si informare despre traficul de fiinte umane. Tarile reprezentate de ei sunt tari de origine a traficului de fiinte umane, precum si tari de tranzit si de destinatie a traficantiilor.

Printre activitatiile organizate de participanti se numara o vizita la Agentia nationala impotriva traficului de persoane (ANITP) cu un centru regional la Alba-Iulia, precum si o vizita la Colegiul Tehnic ’Transilvania’ din Deva unde au vorbim elevilor despre bune practici de aparare impotriva traficului de persoane.

Proiectul este realizat de organizatia suedeza Development Assistance Center (D.A.C.) din Gothenborg si Asociatia pentru Consolidarea Sociatatii Civile – Valea Jiului (ACSCVJ) si este finantat de programul Uniunii Europene, Erasmus+.

Scopul proiectului este de a informa si actiona la nivel local si international impotriva traficului de persoane. Pe langa aceasta saptamana de informare si educatie a participantiilor, se vor implementa campanii de informare impotriva traficului de fiinte umane in 2015 in tarile participante.

Traficul de persoane este in crestere estimarile fiind in jur de 1 milion de persoane victime ale acestuia in Europa si 27 de milioane in toata lumea. Victimele sunt din randul fetelor tinere vandute in vedere de a se prostitua, dar si a tinerilor barbati care sunt folositi la munca fortata, forme de sclavie sau prelevare de organe. Informarea si educarea persoanelor tinta este cea mai buna arma in combaterea traficului de persoane.

A fi constient ca se poate intampla oricui si oriunde este o necessitate si o realitate. A cunoaste semnele de alarma in intampinarea unei situatii de genul acesta poate salva destine!

Proiectul a fost promovat in Jurnalul Vaii Jiului si portalul de stiri Alba100.ro!

http://www.jvj.ro/index.php?cnt=articol7008

http://alba100.ro/proiectul-break-chain-ajuns-la-alba-iulia-peste-30-de-tineri-din-mai-multe-tari-au-discutat-despre-traficul-de-persoane/

 

Un scurt raport al proiectului, in limba engleza, poate fi descarcat aici.

 

10802041_925433937480441_5404353534353521193_n

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s