A IV -A întalnire internațională în cadrul proectului SEEDS a avut loc în Alba Iulia, România

 A IV-a întâlnire internațională în cadrul proiectului SEEDS  din Alba Iulia, România

 Cea de a IV-a întâlnire internațională a proiectului SEEDS a avut loc între 21-25 aprilie 2016 , reuniune găzduită la Alba-Iulia, România. de Asociatia pentru Consoldiarea Societatii Civile – Valea Jiului.

Scopul proiectului SEEDS este de a dezvolta și a testa un atelier de lucru care include diferite metode cu scopul de a prezenta conceptul de economie socială și antreprenoriat social ca alternativă la dependența ONG-urilor din fonduri publice.

Întâlnirea de la Alba-Iulia a fost organizată în așa fel încât a dat partenerilor posibilitatea de a prezenta evenimentele locale pe care le-au organizat și pe baza feedback-ului să identifice cum pot fi metodele îmbunătățite și / sau adaptate. Pe lângă acestea, participanții au avut posibilitatea să treacă prin cciclul de viață al proiectului, să raporteze evenimentele lor locale și să viziteze două întreprinderi sociale diferite.

Prima întreprindere socială a fost o fabrica producătoare de cutii de depozitare de peleți si de arme. Întreprinderile sociale cu fonduri UE alocate prin Fondul Social European. Fabrica este situată într-o zonă defavorizată economic și a început cu 10 de angajați de sex masculin care provin din diferite medii defavorizate precum: abandon școlar, minoritatea rromă și / sau șomeri.

Cea de a doua întreprindere socială a fost, de asemenea, finanțat prin Fondul Social European și gestionat de către ONG-ul „Eu sunt”. Intreprinderea socială oferă patru tipuri de servicii: terapia corpului (măsurarea undelor electromagnetice cerebrale, masaj etc.); consiliere, coaching, psihoterapie și arta ergoterapiei; nutriție și servicii de consiliere de organizare de evenimente.

Pentru mai multe informații despre asocierea și a vizitei sale de întreprindere socială: http://www.asociatiaeusunt.ro/

 

Proiectul este finantat de Comsia Europeana prin programul Erasmus+ si se va derula in perioada 1 martie 2015 – 28 februarie 2017.

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s